Livet efter operationen.

I januari vart Pär opererad för sin hjärntumör och jag ska nu berätta lite om vad som hände sen!

 

Han vart som sagt hemskickad mycket tidigare än vad som hade sagts och det var lika bra. Pär var otålig och fruktansvärt less på att vistas på sjukhus och det förstår jag. Ingen bra sömn och alltid spring i korridorerna som höll honom vaken.

Väl hemma så la han sig direkt i soffan och bara pustade ut. Känslan av att få vara hemma såg man i hans ögon. Vi kokade kaffe och tittade faktiskt bara på tv, i lugn och ro. Han fick enorma stift i operationsärret och det stramade en hel del med tanke på att man faktiskt lyfter av käkmuskulaturen under operationen för att sedan sy fast den igen. Så det var ingen idé att äta morötter eller knäckebröd på ett tag.

Efter ca tio dagar var det dags att ta bort stiften om det såg bra ut,vilket det också gjorde. Både jag och Pär hade fått för oss att det skulle göra ont men enligt Pär så var det inte alls så farligt som vi trodde. Tack och lov för det med tanke på att det var över fyrtio stycken. Allt har egentligen flutit på väldigt bra förutom att vi fick lov att åka in en gång för att ett epilepsianfall inte släppte. För den som inte vet kan jag berätta att det är fokal epilepsi, den är alltså i ansiktet och inte i hela kroppen. Han tappar aldrig medvetandet och minns alltid alla detaljer så det är ingen fara så. Men, efter att ha haft ett anfall över 45 minuter fick vi komma in och efter starka mediciner så släppte det till slut.

Vi befinner oss nu i början av Augusti och cellgifterna tas var tredje vecka och en ny MR av hjärnan väntar oss i September vilket alltså innebär en ny väntan för oss alla.

 

Innan dess så behöver vi inte tänka onödigt mycket på det utan nu ska vi rikta vårat fokus på något helt annat.

IMG_20130630_163916

Om Simmaellersjunk

Jag är nyss fyllda 29 år och är sambo med Pär 39 år. Vi gick från att vara nykära till att numera kämpa mot en elakartad hjärntumör.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Livet efter operationen.

  1. Karin Holmlund skriver:

    Kämpa på , Kjell har haft cancer i munnen och blivit strålad 65 ggr men är på bättringsväg nu. Styrkekramar från oss. ( Vi är goda vänner med Lars o Rose-Marie) Han blev opererad 3 ggr hösten 2012 men nu ser vi framåt. Lycka till vi tänker på er. Kramar från oss i Spanien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>