Saker du kommer att lära dig.

 

Någon gång kommer många av oss att drabbas av olika traumatiska upplevelser. Den enda som äger dina känslor är du själv och ingen annan kan krypa in i din bubbla och förstå allt till fullo. När känslorna exploderar i din
kropp, på toppen av den otroligt hemska händelsen som faktiskt har ägt rum kommer du att få se olika typer av lovord, vänner och bekanta. Vissa vill bara vara i närheten för att det är nyhetens behag som kittlar.

Du kommer se vilka som står kvar och tro mig, du kommer också få se vilka som vänder ryggen till. Förhoppningsvis inte lika många som vände sin rygg emot mig.

Beroende på vilken situation du hamnar i kommer du säkerligen ha en roll att agera. Jag hade min roll, jag älskade att ha den rollen samtidigt som det var otroligt tungt efter att han somnat in. För mina vänner kanske jag är samma person sedan innan, men jag tappade en bit av min identitet. Jag är inte längre Emma – fixar – allt.  Lovord har jag numera svårt för. Min känsla är att folk har identifierat om mig till någon helt annan. Faktum är att jag tycker att jag fortfarande hör till en viss gemenskap och duger precis som jag var innan. Där har människor skalat bort vissa delar utav min identitet. Medvetet eller omedvetet är en utav alla frågor.

Så, då har vi kommit till lovorden. Du kommer att få höra mycket och jag kan tyvärr inte säga här och nu vilken av dom som kommer visa sig att stämma. Det är något jag tror att var och en får upptäcka själva. Det är hårt att upptäcka men du kommer att förstå varför någon gång framöver.

Har du nyss drabbats av en traumatisk händelse, tappat någon som står dig nära ska jag berätta något för dig.

Funderingarna kommer att vara många, eller inte alls. Jag personligen var tvungen att googla sorg. Vad är sorg?

Tro inte på allt du hör eller läser! Vissa saker har givetvis stämt in på mig men eftersom jag har läst så mycket om just sorg började jag fundera vad jag hade för fel. Det var mycket som inte stämde överhuvudtaget och det fick mig att känna att något är definitivt fel på mig.

Men så var inte fallet. Jag personligen tror att sorg kan beskrivas rätt grovt men resten baseras på din egna personlighet och tidigare erfarenheter.

Jag kan ärligt säga att det har gått ett år sedan jag förlorade min man Pär och sorgen har knappt bearbetats. Jag måste göra det på mitt sätt och så bör du också göra om du hamnar där.

 

Ta hand om dig. Det är värt så mycket mer än vad du tror.

FB_IMG_1468278970153

Om Simmaellersjunk

Jag är nyss fyllda 29 år och är sambo med Pär 39 år. Vi gick från att vara nykära till att numera kämpa mot en elakartad hjärntumör.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>