Akademiska sjukhuset

Tredje december.

Ambulansmännen kom vid 12,30. Vi fick veta att han kommer att läggas in på avd 85, Niva ( Neurointensivvårdsavdelning ). Det första dom gjorde var att koppla på ett EEG och sätta in all nödvändig utrustning. Pär är vaken, har full koll på vilket datum det är och varför han är på Akademiska. Han har mer koll än mig. Jag minns att jag tänkte ”det måste ju vara den sjunde december” när läkaren gjorde sin undersökning.

Samma kväll blir Pär flyttad till Nima, Neurointensiv/medicinavdelning. I stort sett en likadan avdelning men där är patienterna inte i behov av en respirator.

Fjärde december.

Pär har fortfarande krampliknande anfall. Fokal epilepsi om det kallas så. Han kanske ligger runt 10-15 st om dagen. Dom varar mellan 1 minut till 2 minuter. Pär har nu lärt sig hur han ska hantera dessa anfall. Vi tror och hoppas fortfarande att det ” bara ” är en infektion. Två st lumbalpunktioner är gjorda och dom har likvor som sparas om det behövs analyseras mera.

Mötet med Neuroläkaren och kirurgen.

Jag minns faktiskt inget datum utan det jag minns är bara orden. Det är en tumör och dom kan inte svara på om den är benign eller malign. Dom berättar att den sitter på tal och motorikcentrat. En operation skulle kunna innebära att talet rubbas, förlamning i ansiktshalvan och i vänster arm.

Det man vill nu är att svullnaden i hjärnan ska lägga sig och dessutom ta reda på vad som är vad av det dom ser på plåtarna. Dom ser nämligen två diffusa saker. Ett område verkar vara mer laddat med signaler enligt EEG och det andra området alldeles bredvid är det dom tror är just tumören. Dom vill att området med mer EP signaler ska lägga sig. Det kan vara ett område som inte mår så bra just nu och därför blir det en lång väntan för oss nu.

Det måste lägga sig innan ett nytt beslut tas. Ytterligare plåtar måste tas om ca två-tre veckor.

 

ct

röntgen

ct skalle

 

 

Om Simmaellersjunk

Jag är nyss fyllda 29 år och är sambo med Pär 39 år. Vi gick från att vara nykära till att numera kämpa mot en elakartad hjärntumör.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Akademiska sjukhuset

 1. Heléne skriver:

  Jag kan inte föreställa mig din skräck och vånda men jag skickar en Styrkekram och håller tummarna för att din Pär snart är frisk!! ❤️❤️

 2. Heléne skriver:

  Hälsningar från Helene och Midde!!

 3. Sara skriver:

  Usch, vad ni har varit med om! Jag hoppas ni snart är tillbaka på 200%
  <3
  / Sara & Plex

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>